Planera efter solen

Om man gifter sig i kyrka i Sverige så är det ganska klassiskt att man lägger vigsel någon gång mellan 13-15. Mitt på sommaren är detta en ganska dålig tid för utomhusvigsel då detta är när solen står som högst vilket gör att ni kommer att stå och kisa om det är soligt ute & dessutom få massa hårda skuggor i ansiktet på alla bilder. Optimalt är att planera in er utomhusvigsel 2-3 timmar innan solen går ner för härligt mjuka bilder med magiskt ljus.

Ha en plan B

Vädret är som vi alla vet något vi tyvärr inte kan styra över. Se därför till redan innan att kolla upp vart ni kan hålla vigseln om vädret är katastrof. Finns det någonstans i er festlokal där ni skulle kunna hålla vigseln? Kan ni köpa in genomskinliga paraplyer till era gäster eller hyra ett tält?

Tillgänglighet för gäster

Även om toppen på ett berg garanterat är en magisk plats för er vigsel så kanske det kan bli svårt att få ihop om ni har 100 gäster och det bara går att ta sig till fots dit. Se till att er vigselplats är lättillgänglig för att gäster ni vill ha med på er vigsel.

Informera era gäster

Se till att era gäster vet om att vigseln kommer att ske utomhus så att de har möjlighet att klä på sig ett extra lager om vädret inte visar sig från sin bästa sida.


This site is registered on wpml.org as a development site.